Een reis naar meer balans
Hoe de reis naar meer balans begint met het versterken van jouw innerlijke kracht
We leven in een tijd waarin het leven ons constant uitdaagt. Als vrouw draag je misschien meerdere rollen: moeder, partner, professional, vriendin, dochter – en ergens in dit alles probeer je jezelf niet te verliezen. Maar hoe blijf je in balans als je onzekerheden de overhand nemen, er heftige gebeurtenissen plaatsvinden, je zelfvertrouwen aan het wankelen is en je emoties je soms overspoelen?
In deze blog neem ik je mee in de eerste drie thema’s van ons jaartraject: zelfvertrouwen, onzekerheid en emotionele weerbaarheid. Het zijn de bouwstenen die je helpen stevig in je schoenen te staan, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen. Super belangrijk dus.
In de eerste maand zoek jij een mooi dagboekje/notitieboekje uit waar jij je gedachten, overwinningen en taken in opschrijft. Niet alleen krijg je informatie over zelfvertrouwen ook ontvang je elke week een opdracht, quote of tip waar je mee aan de slag moet.
Zelfvertrouwen: De basis van jouw balans
Zelfvertrouwen is de basis van alles. Het is de overtuiging dat je mag zijn wie je bent, dat je competent en waardevol bent, ongeacht wat anderen zeggen of denken. Maar wat als je dat vertrouwen bent kwijtgeraakt? Misschien door kritiek op je werk, door een relatie waarin je jezelf verloor, of simpelweg door de constante druk om te presteren. Wie scrolt er niet door social media en ziet allemaal perfecte vrouwen of relaties?
Zelf werkte ik ooit in de kinderopvang waarin ik continu twijfelde aan mijn eigen kunnen. Elke dag voelde als een strijd om gehoord te worden, en ik betrapte mezelf erop dat ik mijn eigen ideeën niet meer durfde uit te spreken. Het keerpunt kwam toen ik mezelf de vraag stelde: Wat zou ik doen als ik wist dat ik niet kon falen?
Die vraag opende de deur naar kleine, moedige stappen. Ik sprak een keer vaker op, deelde een idee met een collega, ging meerdere keren op mijn bek maar begon ook in te zien hoe krachtig mijn stem kon zijn.
In het jaartraject gaan we samen op zoek naar jouw bron van zelfvertrouwen. Door oefeningen, reflecties en praktische tools ontdek je hoe je jezelf kunt versterken – en hoe je leert vertrouwen op jouw unieke kwaliteiten. Wat ben jij nodig? Waar mag jij je meer op richten of laten? Allemaal dingen die we samen gaan onderzoeken.
Onzekerheid: Je vriend in plaats van je vijand
Onzekerheid voelt vaak als een vervelende stem in je hoofd die zegt: “Je bent niet goed genoeg.” Maar wist je dat die stem er ook is om je iets te leren? Onzekerheid laat zien waar jouw groei ligt – als je bereid bent ernaar te luisteren.
In de dingen die je vermijd zit je groei!
Ik herinner me nog heel goed de periode waarin ik constant twijfelde of ik wel een goede moeder was. Social media leek vol met perfecte plaatjes van vrouwen die alles onder controle hadden, terwijl ik me soms een puinhoop voelde. Ik was werkloos, zat de hele dag thuis en had al moeite om Jaimy verzorgen. Toen ik dit eindelijk met een vriendin durfde te delen hoe ik me voelde, realiseerde ik me dat ik niet alleen was. We bespraken onze onzekerheden en wat was het fijn om dit eventjes te kunnen delen. uiteindelijk heeft natuurlijk niemand alles onder controle en mag het best eens in de soep lopen want je kan niet overal goed in zijn.
In het traject leer je hoe je onzekerheid kunt omarmen en omzetten in kracht. Je leert luisteren naar je innerlijke criticus én hoe je deze kunt uitdagen. Het resultaat? Een zachtere blik op jezelf en meer rust in je hoofd.
Emotionele weerbaarheid: Stevig met je voeten op de grond
Het leven kan je onverwachts raken. Een teleurstelling, een conflict of een verlies kan je uit balans brengen – tenzij je emotioneel weerbaar bent. Emotionele weerbaarheid gaat over het vermogen om te voelen wat je voelt, zonder jezelf erin te verliezen. Het is een kracht die je helpt om je emoties te reguleren, zonder ze weg te stoppen of je erdoor te laten overspoelen.
Een moment dat ik mijn emotionele weerbaarheid op de proef stelde, was toen ik onverwacht een negatieve opmerking van een collega kreeg tijdens een teamvergadering. In plaats van direct te exploderen, nam ik een diepe ademhaling en zei: “Ik waardeer je feedback. Kun je wat specifieker uitleggen wat je bedoelt?” Door ruimte te geven aan de emotie zonder erdoor overweldigd te raken, ontstond een constructieve dialoog en voelde ik me sterker in mijn eigen kracht.
In ons jaartraject ontdek je hoe je je emoties kunt herkennen, benoemen en hanteren. We gaan grenzen stellen en met praktische technieken leer je rust en balans te vinden, zelfs in moeilijke situaties.
Door de begeleiding, warme community en bewezen tools is dit jaar traject een begin van de nieuwe jij.
Ben jij klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan en steviger in je schoenen komen te staan? Jezelf nog beter leren kennen en uitdagingen aan te gaan? Klik dan op meer info en doe mee!