De 5 redenen waarom jij geen boudoirshoot durft te doen.

De 5 Angsten van Boudoir Fotografie: Waarom jij je geen zorgen hoeft te maken

Boudoirfotografie is een prachtige, empowerende ervaring, maar we begrijpen natuurlijk dat het voor veel vrouwen ook gepaard gaat met angsten en zorgen.
Als vrouw en/of moeder ben je actief betrokken bij je gezin, werk en omgeving en kunnen de gedachten aan een boudoirfotoshoot zowel opwindend als angstaanjagend zijn.
In deze blog geven we enkele van de meest voorkomende angsten en laten zien waarom ze eigenlijk niet nodig zijn.

Angst 1: "Ik ben niet fotogeniek genoeg."
De waarheid is dat iedereen fotogeniek kan zijn. Als professionele boudoirfotograaf weet ik hoe ik jou beste eigenschappen kan benadrukken en je unieke schoonheid naar voren kan brengen.
Je hoeft geen model te zijn!
De magie van boudoirfotografie is dat het draait om jou en je natuurlijke zelf.

Angst 2: "Ik ben niet in perfecte vorm."
Lichaamspositiviteit staat centraal bij boudoirfotografie. Het gaat niet om het hebben van een perfect lichaam, maar juist om het vieren van wie je bent, ongeacht je lichaamstype. Bij Glamour en Boudoir laten we jou graag zien hoe prachtig je bent, precies zoals je nu bent. Wij hebben inmiddels ervaring met dames met een leeftijd tussen de 20 en 65+ en met maat 32 t/m 46.

Angst 3: "Ik weet niet hoe ik me moet gedragen voor de camera."

Dit is een veel voorkomende zorg, maar ik zal je begeleiden en aanwijzingen geven tijdens de shoot. Ik heb zelfs een posing guide voor andere fotografen gemaakt om het hun te leren. Het gaat erom dat je je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn.
Vaak zijn de meest natuurlijke en spontane momenten het mooiste.

boudoirshoot moeders

Angst 4: "Wat als de foto's in verkeerde handen terechtkomen?"
Wij zijn een gerenommeerde boudoirstudio en hebben het boudoir keurmerk dus jouw privacy wordt zeer serieus genomen! Wij zorgen voor een veilige omgeving en respecteren je wensen. Je hebt de controle over wie de foto's te zien krijgt en deze delen wij nooit zonder toestemming. Mede daardoor bewaren wij de foto’s max 1 jaar.

Angst 5: "Wat zullen anderen denken?"
Het is begrijpelijk om je zorgen te maken over de mening van anderen, maar onthoud dat boudoirfotografie een persoonlijke keuze is.
Het gaat om hoe jij je voelt en wat jou gelukkig maakt. De mensen om je heen zullen waarschijnlijk je zelfvertrouwen en stralende glimlach waarderen.
Daarnaast hoef jij je foto’s niet te delen met anderen, het kan prachtig zijn om deze voor jezelf te houden of cadeau te doen aan je partner.

In plaats van toe te geven aan deze angsten, moedigen we je aan om boudoirfotografie te zien als een kans om jezelf te vieren, je zelfvertrouwen te vergroten en liefde voor jezelf te omarmen. Het is een kans om te ontdekken hoe prachtig en krachtig je bent, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of levensfase.
Dus laat die angsten los, omarm de ervaring en zie jezelf zoals je nog nooit eerder hebt gezien: stralend en vol vertrouwen. Je verdient het!

Lichaamspositieve fotoshoots
 

Previous
Previous

Waarom is een boudoirshoot zo duur? Kan een boudoirshoot ook budget?

Next
Next

Glamourfotografie: Een Gids voor een Empowerment Shoot